Εταιρικά μέλη της εταιρείας EssEnCon

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.

 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2001, στο οποίο ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή (2008).

 

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών τιμήθηκε με διαδοχικές βραβεύσεις από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. ΙΚΥ, και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ΤΕΕ, για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις.  Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2002.

 

Η επαγγελματική του ενασχόληση αφορά στην έρευνα θεμάτων παραγωγής και μεταφοράς Ενέργειας, στον τομέα της βιομηχανίας, της αεροναυπηγικής, των Α.Π.Ε, σε θέματα που άπτονται της Εμβιομηχανικής, στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην κατασκευή ιδιωτικών έργων.

 

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας (2009-σήμερα), ενώ εργάζεται, από το 2002 έως σήμερα ως Ερευνητής στο Εργαστήριο Τεχνικής Θερμοδυναμικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Επιπλέον, απασχολείται ως Τεχνικός Δοκιμών του συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας κατά ISO-17025 για “Δοκιμές Αντίδρασης σε Φωτιά – Reaction to Fire Tests” στο Εργαστήριο Τεχνικής Θερμοδυναμικής του τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Παν Πατρών.

 

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 30 εργασίες σε εθνικά, διεθνή συνέδρια και περιοδικά και τεχνικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε πλειάδα ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων.

 

Τέλος, έχει δεκαετή εμπειρία στη μελέτη και επίβλεψη Η/Μ εγκαταστάσεων στον κτιριακό τομέα.

 

Είναι Ενεργειακός Ελεγκτής Β’ τάξης, με συμμετοχή σε πληθώρα ενεργειακών ελέγχων (Ν. 4342/15).

 

Μιλά Αγγλικά.

Είναι Διπλ. Χημικός Μηχανικός, ΕΜΠ (1993) με 25ετή εμπειρία σε θέματα χημικών δομικών προϊόντων, μονώσεων και υγρομονώσεων.

 

Είναι κάτοχος ΜΒΑ (ΕΕΔΕ, 1998).

 

Από το 1993 είναι μέτοχος και, σήμερα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της επιχείρησης CIVIL PLUS AE (πρώην DURAL HELLAS), που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1988. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή χημικών δομικών προϊόντων κατάλληλων για χρήσεις σε βιομηχανικά δάπεδα, υγρομονώσεις, θερμομονώσεις, συντηρήσεις και επισκευές κτιρίων. Παράλληλα με την παραγωγή των προϊόντων, η εταιρεία παρέχει και πλήρη τεχνική υποστήριξη σε όλους τους τομείς εφαρμογής αυτών, συνεργαζόμενη με πιστοποιημένα συνεργεία εφαρμογής και εκπονώντας τις σχετικές τεχνικές μελέτες, προτείνοντας τρόπους βελτίωσης, τόσο λειτουργικά όσο και ενεργειακά. Η εταιρεία της έχει πιστοποιηθεί, από το 2000, από τους Lloyd’s Register κατά το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 9001 9001.

 

Υπήρξε εξωτερική συνεργάτης της εταιρείας «ΝΑΥΣ Ε.Π.Ε.», από 6/14 έως 10/16 που δραστηριοποιείται σε εκπόνηση μελετών και παροχή συμβουλών επένδυσης για περιβαλλοντικά θέματα, χωροταξικό σχεδιασμό, αλιεία & υδατοκαλλιέργεια, αγρο-τουρισμό, ΑΠΕ, συστήματα διαχείρισης ποιότητας, Marketing και εξεύρεση νέων αγορών, τυποποίηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

 

Είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής κτιρίων, 2011 και Ενεργειακός Ελεγκτής Γ’ τάξης, με συμμετοχή σε πληθώρα ενεργειακών ελέγχων (Ν. 4342/15). Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά.

 

Η Εύη Ευτυχίδου είναι η Διαχειρίστρια της ESSENCON OE.

Είναι Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, με MSc και BSc στην Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο του Evansville, Indiana, ΗΠΑ (1986).

 

Δραστηριοποιείται στον ενεργειακό χώρο από το 1988. Ως ενεργειακός εμπειρογνώμονας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ενεργειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης ενέργειας, των εφαρμογών ΑΠΕ, των ενεργειακών διαγνωστικών και μετρήσεων και της εφαρμογής ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών σε κτήρια και στη βιομηχανία.

 

Σύμβουλος Ενέργειας του Ειδικού Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας ΥΠΑΝ, στο EΠΑΝ  (Γ’ ΚΠΣ, 2001-04).

 

Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, κατά τη συζήτηση της Κοινοτικής Οδηγίας για τη Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας-2004/8/ΕΚ (2003).

 

Υπεύθυνος ομάδας εργασίας ΤΕΕ για την ΤΟΤΕΕ 207101-5/2012, «Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας και Ψύξης: Εγκαταστάσεις σε κτήρια», στα πλαίσια του ΚΕΝΑΚ.

 

Πρόεδρος και ΓΔ του ΚΑΠΕ (2013). Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας, ΕΣΣΗΘ, από 1999 – 2009 και από 2014 – σήμερα.

 

Μέλος της Executive Committee της COGEN EUROPE (2008-13). Εταίρος του ΙΕΝΕ, (2007) και μέλος της Δ.Ε., από το 2011.

 

Συγγραφέας πολυάριθμων δημοσιεύσεων, σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Mέλος της συγγραφικής ομάδας τόσο του αγγλόφωνου βιβλίου «Cogeneration» (IET, 2016), όσο και του «SE Europe Energy Outlook, 2017/18», που εκδίδει το ΙΕΝΕ, συγγραφέας του βιβλίου, «Energy Efficiency in Industry» (EC-DG Energy, 1996)  και συν-συγγραφέας δύο βιβλίων, «Energy Retrofitting of Office Buildings» και «Energy Conservation Strategies for Sports Centers» (SAVE, 1997-98). Συγγραφέας τριών βιβλίων για Θέρμανση και Κλιματισμό (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, 2001).

 

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων ΕΚΔΔΑ, (2003), και διδάσκει σε σεμινάρια για ενεργειακά θέματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από το 1990.

 

Ενεργειακός Επιθεωρητής, 2012 και Ενεργειακός Ελεγκτής Γ’ τάξης πιστοποιημένος Lead Auditor ISO 50001 (TUV, 2018).

Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ το 1979, στο οποίο ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή (1988).

 

Από το 1988 έως το 2013 εργάστηκε στο Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Τσιμέντου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, από τις θέσεις του ερευνητή έως και του τεχνικού διευθυντή, σε θέματα Ε & Τ νέων υλικών και προϊόντων, τεχνολογίες παραγωγής τσιμέντου, στατιστικός έλεγχος ποιότητας, ανθεκτικότητα σκυροδέματος, αριστεία ποιότητας στο τσιμέντο και στο σκυρόδεμα.

 

Από το 2013 έως το 2017 ανέλαβε τη θέση του προϊσταμένου ελέγχου ποιότητας αδρανών και σκυροδέματος, της Lafarge Beton, για 7 λατομεία και 17 μονάδες σκυροδέματος, σύμφωνα με το ΕΝ ΙΣΟ 9001.

 

Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή  και υλοποίηση πολλών Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ε&Τ, και έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας του ΤΕΕ, του ΕΛΟΤ της Ένωσης Ελληνικών Τσιμεντοβιομηχανιών σε θέματα όπως πυρίμαχα υλικά,  λιθοσώματα τοιχοποιίας, Ξηρά δόμηση, αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα.

 

Διετέλεσε μέλος της ομάδας για το Εθνικό προσάρτημα του ΕΛΟΤ EN 206, για τη σκωρία σιδηρονικελίου ως συστατικό του τσιμέντου, και του  Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος το 2016.

 

Είναι συγγραφέας πολυάριθμων δημοσιεύσεων, σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

 

Είναι Ενεργειακός Ελεγκτής Α’ τάξης, με συμμετοχή σε πληθώρα ενεργειακών ελέγχων (Ν. 4342/15) και πιστοποιημένος Lead Auditor ISO 50001 (TUV, 2018).

 

Μιλά Αγγλικά.

Είναι διπλωματούχος του τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτορας του τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών στον τομέα της Αεροναυπηγικής και Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αριστείας (ECATS).

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή των ρευστών, με έμφαση σε θέματα τύρβης, σε προβλήματα μετάδοσης θερμότητας, καύσης, διαχείρισης ενέργειας, ανάκτησης και αποθήκευσης, εφαρμόζοντας προηγμένες πειραματικές τεχνικές και υπολογιστικά εργαλεία.

 

Είναι υπεύθυνος δοκιμών και διαχείρισης του προτύπου διαπίστευσης ISO/IEC 17025 στο Εργαστήριο Τεχνικής Θερμοδυναμικής του Πανεπιστημίου Πατρών, για Δοκιμές Δομικών Υλικών σε Αντίδραση στη Φωτιά.

 

Έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη πειραματικών διατάξεων, τεχνικών τεκμηρίωσης και εφαρμογών μετρολογίας.

 

Σήμερα εργάζεται ως Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παράλληλα, είναι συνεργάτης καθηγητής στα παραπάνω τμήματα και διδάσκει τα μαθήματα, Αεροδιαστημικά Προωθητικά Συστήματα, Μηχανική Ρευστών, Μετρολογία, Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειας και Σχεδιασμός Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και Ψύξης.

 

Έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων, έχοντας παράλληλα σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια.

 

Είναι Ενεργειακός Ελεγκτής Β’ τάξης, με συμμετοχή σε πληθώρα ενεργειακών ελέγχων (Ν. 4342/15).

 

Μιλά Αγγλικά.